INFORMATION
 

By continuing to use this site you consent to the use of cookies on your device as described in our policy unless you have disabled them.

You can change your cookie settings at any time but parts of our site will not function correctly without them.

 

   
   
 
 
 
 
 
 

Armstrong House - Brockenhurst

The house replaces a large suburban style two-storey house in a rural site within the New Forest. The design responds to the client’s desire to live in close contact with nature.
A replacement house on a site that sits at the east end of the Brockenhurst village. The design is based on a courtyard layout with the middle part of the building linking the main house with the brewery wing.
Ground floor accommodation has three distinct zones – the north wing that containing garage, brewery and guest suite – second utility, and tv room to the east, both sitting beneath a curved roof entirely covered in shingles - dining-kitchen and living running at right angles to enjoy the south and east/westerly views. A masonry fireplace creates separation between the living and dining spaces while the south glazed openings bring the outside into the house.
An impressive concrete staircase outwardly cantilevers from a gentle curve in the double-storey high entrance hall, linking the ground floor with the bedrooms above. Conceived as an evolving sequence of spaces, the interior opens out towards its surroundings drawing light and glimpses of the grounds beyond into the house. Contemporary detailing is used to capture the original spirit of the house’s design and although highly elaborate and complex, the design respects the domestic scale and history of the property.