INFORMATION
 

By continuing to use this site you consent to the use of cookies on your device as described in our policy unless you have disabled them.

You can change your cookie settings at any time but parts of our site will not function correctly without them.

 

   
   
 
 
 
 
 
 

The Great Fen - Visitor Centre

The proposed design concept seeks to move away from the traditional built form seen to the fens but at the same time respond sympathetically to its sensitive and open setting, it is also eco-friendly.
The building is designed provide the visitor with opportunities to interact with the outside space and double height areas and raised floors take advantage of the key views to be gained across the fen landscape (both existing and proposed).
A strongly defined landscaped deserves a strong design and one which is not about recreating or mimicking a false or exaggerated local vernacular.  It should be true to itself and robust enough to reflect the underlying values of the fen communities; tradition, landscape husbandry and a strong sense of place.  This proposal will provide a locally distinctive but striking and challenging addition to the fen landscape.